Solna Enskilda Montessoriskola


 

Nu är det dags att välja skola för barn som ska börja förskoleklass hösten 2020.

Måndagen 18 november hade vi ett välbesökt öppet hus. Om du inte hade möjlighet att besöka oss, är du välkommen att höra av dig så ordnar vi ett tillfälle då du kan besöka oss. Självklart är ditt barn välkommet att vara med! K0ntaktuppgifter till oss finns längst ner. 

Skolvalet går till på följande sätt:

  1. Skicka in anmälningsblanketten till oss, gärna före jul, om du vill att ditt barn ska gå hos oss. I anmälan behövs vårdnadshavarnas underskrifter, så vi ber er skriva ut blanketten och underteckna. Sedan går det fint att mejla blanketten till oss. Här finns blanketten för anmälan.
  2. Om du är folkbokförd i Solna, ska du mellan 2 december och 9 januari, välja vår skola på Solna stads webbsida, mer information finns här: https://www.solna.se/forskola-skola/forskoleklass/soka-skola-forskoleklass/

Välkommen till vår skola!
Solna Enskilda Montessoriskola är en liten och personlig skola med mycket glädje och inspiration. Vi sätter eleven i centrum och bygger vidare på de kunskaper och erfarenheter som barnet tillägnat sig under sin förskoleperiod. Vår nyrenoverade anrika skola ligger på Industrivägen 16 i Solna. Vi har grundskola med fritidshem från förskoleklass till årskurs fyra.

Vårt förhållningssätt och undervisning som inspireras av Maria Montessoris pedagogik och som självklart följer läroplanerna för förskoleklass, fritidshem och grundskola, tar vara på barns naturliga drift att utvecklas och lära men också att samarbeta. Vi arbetar aktivt med att skapa en trygg skola där alla elever har studiero. Lärande och utveckling är i fokus, vilket leder till både goda kunskaper och personlig utveckling hos eleverna.

Skolan och fritidshemmet bildar en helhet där fritidshemmet kompletterar undervisningen i skolan. Skolan och fritidshemmet arbetar med gemensamma teman. Fritidshemmet ger eleverna möjlighet att varva kunskapsinhämtande med utomhusvistelse och lek. Verksamheten inkluderar en mängd olika aktivitetsområden inom rörelse, idrott, natur, skapande, drama och musik.

Solna Enskilda Montessoriskola är en del av Barnens Montessoriakademi  som, förutom skola, erbjuder förskolor i Solna och Stockholm.

Här kan du ställa ditt barn i kön till skolan.

Här kan du anmäla ditt barn till skolan

Här kan du ansöka om skolstart från 5 år

KONTAKT

Rektor Minna Avrin 070- 757 38 45

E-post: skola@bma.nu eller minna.avrin@bma.nu

Instagram: @solnaenskildamontessoriskola

Facebook: https://www.facebook.com/grundskola/

Föräldralogin

Logga in för att få tillgång till blogg samt kalendarium.

Lost your Password?

Saknar du inloggningsuppgifter? Kontakta din avdelning för mer information.