Våra förskolor


Hand i hand
Varje förskola leds av en motiverad och utbildad montessoripedagog tillsamans med legitimerad förskollärare som har ett stort intresse för ledarskap och personlig utveckling. Våra rektorer har stor möjlighet att påverka och utveckla sin egen verksamhet samtidigt som var och en kan få stöd och hjälp när det så behövs.

Vi tror på montessoripedagogiken därför att den sätter barnet i centrum och att vår mångsidiga verksamhet skapar möjligheter för varje barn att utvecklas och hitta sina intressen, att koncentrationen är en viktig nyckel till vårt allmänna välbefinnande. Vi är dock inte ortodoxa, vår verksamhet grundar sig på modern forskning som samstämmer med montessoripedagogiken och förskolans reviderade läroplan. Vi strävar alla efter att utvecklas och arbetar med systematiskt  kvalitetsarbete på olika nivåer.

Utomhusverksamheten är av största betydelse för varje barns välbefinnande och vi eftersträvar att barnen ska vara ute så mycket som möjligt samt att de ska erbjudas varierande naturupplevelser och att inspirera till rollekar. Viktigt är att det finns en sammankoppling till de olika kunskaper som barnen inhämtar under inomhusverksamheten. Om barnen t ex har arbetat med geometriska former inomhus så uppmuntrar lärarna dem att upptäcka dessa i naturen, likaså kopplar vi alla ämnen till olika skapande aktiviteter.

Här hittar du våra förskolor:

STOCKHOLM
Östermalm – Värtavägen 22
Värtavägen 22

Östermalm – Torstenssonsgatan
Torstenssonsgatan 15

SOLNA
Bergshamra CMV
Carl Malmstens väg 10

Bergshamra Paviljongen
Järvstigen 18

Huvudsta GPV
Göran Perssons väg 6

Råsunda Bollen
Gustafsvägen 18

Råsunda Charlottenburg
Bollgatan 4

Råsunda Villa Solstrålen
Stråkvägen 16

Råsunda – Vasavägen
Vasavägen 33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.