Grundare och vision

Startsida / Om oss / Grundare och vision

Lotta och Diana – Grundare BMA

Vi, Lotta Mörner och Dianah Kane, startade vår första förskola på Narvavägen, Östermalm i februari 1995. År 2000 startades den andra förskolan, placerad i Bergshamra/Solna. Samma år fick vi ta över ytterligare tre förskolor i Solna, två i Råsunda (Bollen och Charlottenburg ) samt en i Huvudsta. Huvudstaförskolan fick en ny lokal på Göran Perssons väg. År 2002 öppnade vi ytterligare en på Oxenstiernsgatan/Östermalm och år 2005 flyttade Narvavägen till nya lokaler på Torstenssongatan. 

Vi har båda en pedagogisk högskoleutbildning och därefter vidareutbildning till montessorilärare för förskola och grundskola. Vi har även studerat för att utbilda montessorilärare och har under många år arbetat för folkuniversitetet med deras montessorilärarutbildningar. År 1999 startade vi Svenska MontessoriAkademien tillsammans med Marianne Kezsei. Vi har lång praktisk erfarenhet av att leda och arbeta i förskolan.

Vid sidan om vårt arbete har vi studerat vidare till utbildningsledare/rektorer.

Vi har båda ett stort intresse för personlig utveckling samt hälsa och kost. Förutom montessoripedagogiken har vi detta som ledstjärna för vårt företag. Vårt mål är att expandera långsamt med bibehållen kvalitet. Skönhet och atmosfär är två andra nyckelord som präglar miljön på förskolorna.

Vår vision

Vår vision är att skapa en dynamisk arbetsplats för såväl barn som lärare med goda utvecklingsmöjligheter såväl fysiskt som intellektuellt, socialt och emotionellt.

<< tillbaka till Om Oss